WE HAD THE TIME OF OUR LIFE

Tänkte inte säga så mycket mer, går liksom inte att beskriva hur fantastiska dessa tre månader har varit. Kan inte fatta att this is the end. Här kommer istället en liten sammanfattning i korta drag i form av ett bildspel. Klicka på play och lyssna på låten (flera gånger om) samtidigt för den absolut bästa feelingen! Nu tackar vi för oss, för att ni följt oss och för alla fina kommentarer, åså ses vi snart i svealand! Khap khun khaaaa <3


 


Idag åt Frida kycklingfot till middag

Never try never know! sa hon och högg in. Det var dock inte så gott som thailändarna påstod..

Grannar


*BLING*

Töntigt har man fått höra, but we don't give a shit. Vi gillare!!


Royal Grand Palace


Chatuchack Market

Igår var vi på en av världens största marknader, och den var större än vi någonsin kunde föreställa oss. Så fort man satte sin fot på platsen var man vilse. 8000 stånd. Heelt galet var det, och så mycket folk! Thailand slutar alldrig förvåna..



Happy Songkran, före och efter....


Nu är vi renade från otur...får väl se hur länge det håller

Happy songkran!

Det thailändska nyåret alltså, och firandet är i full fart. idag åkte vi till siam och strosade runt på gatorna och när vi skulle hem tog vi en taxi av uppenbara skäl. Det var fullkommligt galet ute på gatorna och det var så sjukt roligt att se på! Vi skrattade så vi grät hela vägen hem. När vi skulle ut och käka middag på kvällen var vi på vakt hela tiden och lyckades bara få lite småskvätt på oss. Vid middagshaket träffade vi en tjej som bjöd in oss till vattenkrig utamför hennes butik imorgon klockan tolv, antar att vi ska delta i hennes armé eller något sådant.. Så nu är vi aspeppade och fit for fight! Ska bli så jävla kul!!! Här är även några bilder på vår underbara utsikt från taket på vårt hotell där även poolen finns.


Fynd a la MBK

Buddha e bra å ha


Fridas, 30;- !!

Random Bangkokbilder


tuktuk resan från HELL. vi trodde seriöst att vi skulle dö.

mycket bra sjukhus!
lunch på MBK, yellow rice with chicken, så javla gött!

blev helt nippriga när vi för första gången såg ett lösgodisstånd! godiset var inte så gott dock.. men fint!

MBK

Idag besökte vi det enorma shoppingcentret MBK, det var cool. Så jävuskt ycket affärer att men gick vilse så fort man klev in i byggnaden! 

(btw så har vi besökt ett av de bästa sjukhusen i bangkok för att kolla upp Petras skabb som visade sig vara helt vanliga eksem...)



Vi är redo för KRIG

Imorn hinkar vi upp igen, den här gången byter vi dok ut alkoholen mot vatten. Det är nämligen nyår här i thailand imorgon, det det firas med ett enda stort vattenkrig. Tur var väl att vi blev varnade idag av en thaitjej, till skillnad från det balinesiska nyåret, som firades betydligt lugnare och som gick åt helvete.. Men nu är vi förberedda och utrustade med vattenbazookas. BRiNG IT ON!


Piller mot sjukdom från fel piller osv.

Tur att det inte är dödstraff på lagning i Thailand iallafall...

Solkompis!


Dedikerad till vår älskade vän Emelie


Himmel och helvete

Som alla vet så är jag (Petra) sjuk. Igår åkte vi till doktorn igen då det inte blivit bättre. Den här doktorn var generationen yngre och hade mer koll på läget. Nu har jag tydligen skabb som jag antagligen fått från ett par katter som bodde i vårt rum och på våran terass under veckan på Gili. Jag har ätit totalt 50 piller under 5 dagar mot fel sjukdom medan dom små djuren bara blivit fler och fler. Så äckligt. Jag är så jävla förbannad vill fan stämma PhiPhis äckeldoktor. Mår skit och vill försvinna ur min egen kropp som jag håller på att klia sönder.
Har gråtit och skrikit och jag är så jävla glad att Frida är här hos mig. Man känner sig så jävla ensam och utelämnad när man har så ont så det flimmrar i ögonen och man får svimmattacker och man är på andra sidan jorden där läkarna fattar nada och kan prata lika bra engelska som min mormor. Nej mormor är fan bättre.

"Sjukdomen orsakas av ett kvalster, det cirka 1/2 mm stora skabbdjuret Sarcoptes scabiei, som gräver sina gångar inne i huden. Skabbgångarna finns företrädesvis mellan fingrarna samt på händer, underarmarnas insidor, lårens fram- och insidor, stjärtpartiet samt genitalregionen. Hos människor är typiska sympton svår klåda på hela kroppen, centimeterlånga tunnelliknande strukturer framför allt på fingrar, händer och fötter, samt rödaktiga inflammationsaktiga bölder på huden över hela kroppen. Skabbdjuret gräver in sig in under huden över hela kroppen. Skabbdjuret gömmer sig oftast under dagstid under huden, äggen läggs under huden då människan är i viloläge, oftast på natten. Detta skapar mycket distinkt punktartade eksem och klåda. Det är vanligt att skabbsjuka river upp bölderna med naglarna så att blödningar uppstår pga klådan. Detta bör dock undvikas, eftersom skrapandet sprider äggen och resulterat i att det infekterade hudområdet växer fort."
Jag funderar på att åka hem tidigare då den här skiten är ett jävla pisshelvete då jag inte kan sova, sitta eller gå. Aptit har jag inte heller och alla som känner mig vet att då är det fan allvarligt. Mitt i detta helvete har vi dock våra himmelska stunder och vi försöker njuta av paradiset mellan doktors och apoteksbesöken. Igår fick jag till och med en fin läderväska att ha alla mina mediciner i från killen på apoteket då vi varit där varje dag sen vi kom till Ao Nang. Rabatt får jag också så vi får vara glada åt det lilla. Kanske skulle öppna ett litet stånd och sälja billiga mediciner på gatan. Stå och skrika på turisterna. Använda min jobbiga röst till nånnting vettigt. Ja jag är bitter. Men det går över. Saknar mamma. Saknar pappa. Saknar bror. Saknar alla mina vänner. Saknar en dokor som kan hjälpa mig.




Tidsfördriv i engångstofflor.


Länge leve steket

Här steks det på. Vi har lyckats ta oss till det enda ställe i södra Thailand där det inte regnar och är översvämning. Det firas med schtekning 3000. Annars inte så mycket nytt. Petras vänner på rumpan verkar ha bosatt sig föralltid. Bildbevis kommer. Smärta. Frida har solsting och har bränt sig överallt så där är allt som det ska. Bildbevis kommer även där. Aj.

Brun Brud.
Moppeland.

Lunch på stranden.

Stekhet.

Thaimassage är överskattat...
Glassigt.

Thaien i graven bredvid.
Hjärtskärande.

Innan vår resa är slut ska vi befria en fågel och sätta boven i buren!

Skymmning från balkongen.

Svanprinsessor.

Klimani, OBS! det vita är kräm.
Tuk tuk tack.

Nu fåre fan räcka med pressande..

Snygg brud i röd förpackning.
Thailändska flaggan i sin livs levande form!

Sun and other drugs

Strålande sol även idag och Thailand börjar bli sig likt igen! Självfallet låg vi på stranden hela dagen och stekte, underbart, men också ett hårt jobb ska ni veta. Det är inte lätt att ligga i 45 graders värme en hel dag med olja över hela kroppen som bokstavligt talat kokar och på det svett i överflöd som svider överallt.. Men vill man vara fin får man lida pin sattsäga. Men vi ska inte klaga, det är ändå en miljard gånger bättre än vad Svergie någonsin kan bli. Snart ska vi gå och kolla om vi kan ta oss till Chumpon imorgon, om inte kanske vi tar oss upp till Bangkok för här orkar vi inte uggla längre.
En förklaring till kommande bild kanske är i sin ordning. Petra lyckas alltid med allt och den här gången är det ett virus som gett helvetes utslag på stjärten. Hon äter 12 olika tabletter varje dag och än så länge har det inte blivit bättre. Det svider och kliar och hon orkar snart inte leva längre. Vi tackar Thailand för deras starka mediciner som håller henne vid liv. Hon knaprar till och med sömn och ångestdämpande tabletter för att kunna sova. Pillertrillar poäng 9/10.




Himmelska höjder!

En dag bestämde vi oss för att dra tummen ur stjärten och ta oss upp till Phi Phi veiw point som ligger högst upp på en av bergstopparna.Vi har länge sagt att vi ska göra det och kände att det var lite nu eller aldrig. Regnet hade tagit en kort paus och solen kikade till och med fram, så det var bara att köra! Lättare sagt än gjort. två miljoner trappor fick vi kämpa oss upp för, svettiga och törstiga. Men när vi kom fram var det värt varenda ansträngning. Det var så sjukt vackert, precis som vi visste att det skulle vara. Det var underbart att stå och blicka ut över ön som gett oss så jävla mycket, älskade Phi Phi!







Ao Nang #2

Åså var dom bara två. Jovisstsenni, stina den fina har packat ryggan, som ni redan vet. Vi saknar henne redan och önskar att hon kunde vara med oss nu. Vi har faktiskt haft strålande sol för första gången på väldigt länge idag. Det resulterade såklart i hetspressning på stranden hela dagen och brännor som heter duga. Egentligen skulle vi nu befinna oss i Chumpon nu, men översvämmningarna tvingar oss att stanna här i Ao Nang. Tur är väl att regnet är över här, där människor till och med har dött. Det tråkiga är att vi redan har gjort Ao Nang för typ 2 månader sen, inte för att det är så mycket att göra. Närmare bestämt ingenting. Det skulle vara sola då, så det får bli vårt tidsfördriv, om vädret fortsätter som det ska! 



Frida dödade tid med lite thailändsk fäshion

(till er otekniska själar som läser(vi vet att ni finns)
klicka på bilden för att se den större)

Hejdå/Goodbye/ลาก่อน/Selamat tinggal/

Ja som vi alla vet tar allt roligt slut någongång. Och imorgon är det mitt (Stinas) roliga som tar slut. Men ärligt talat känner jag mig så jäkla nöjd med allt att det inte känns så farligt. Jag är klar här nu. Måste hem och planera nya äventyr och resor. Fast okej, det känns förjävligt att lämna allting för ett grått slaskigt Sverige. Jag kommer sakna så mycket. Att äta green curry, att höra folk prata thailändska, gå barfota 24/7, att ha sand överallt, att dricka buckets, ligga på stranden under Hippies bar, att man kan prata med alla överallt, chokladkakan med vit choklad och hallon i, att inte behöva planera mer än vad man ska göra om fem minuter, ligga på luftmadrass i havet i Langkawi, dansa under stjärnorna, äta indisk mat, bada i poolen mitt i natten, spela chinese poker, allt fina i Ubud, dricka Birdykaffe, att tjaffsa om småsaker när man har sovit för lite, att äta världens godaste mackor på Snack Shack, att vara på ett ställe precis så pass länge att det känns hemma, att paddla kanot till gömda ställen, att bada i Kop Lipe, att äta pannkaka med choklad, att önska sexy bitch överallt, att snorkla och känna att man nästan är i ett akvarium, handla kläder för inga pengar alls, skratta läppen av sig med sina bästa vänner, spela samma låtar om och om igen, Chang och Bintang, titta på film på stranden, åka long tail båt och vara livrädd, att åka på utflykter till tråkiga tempel, att sitta bak på en moppe, titta på eldshow, få tusentals myggbett, sova tre i en säng, äta koppnudlar hela jäkla tiden, att hitta nya vänner, att bli svettig hela tiden, Frida och Petra såklart, att känna sig fri och att hela tiden bara leva just i det ögonblicket. 
Men nu ska jag hem till snabbmakaroner, duntäcken och alla fina som redan finns där hemma. Frida och Petra kommer säkert hålla igång bloggen alldeles yppertligt utan mig. Tack för alla som har läst och kommenterat. Puss och kram!
Och nu till en riktig klassiker!
Före:
Efter:
Jo jag är tamefan iallfall EN nyans mörkare, om det nu är någonting att komma med.
Peace!

RSS 2.0