"Det här är det värsta jag har varit med om i hela mitt liv"

Ni vet hur vi sa att resan till Koh Lipe kändes ungefär som en stor varm spya? Ja här kommer videobeviset.


Perfect moments

Videoklipp är ju kul, så här kommer två till.

Här ser ni Petra få en gurka skivad från hennes mun.

Och här är Frida mitt i elden! (till en svensk låt som tack vare oss spelas på phi phi numera)


Fantastiska Koh Lipe



My valentine

Dagen började ganska sent, vi drog till det gröna stället och käka frukost/lunch. Sen köpte vi biljetter till Koh Lipe och strosade runt. Lite senare gick vi till Yim, vår tatuerare, för att smörja in våra tatueringar men när vi kom dit skulle han precis iväg för att äta så vi gick till Bohemian Bar istället för att träffa Alex, en bögkompis som bor här. Han blev superglad och tog med oss fram till scenen där han hade gjort ett gigantiskt hjärta av ballonger som hade tagit fem timmar att göra. Vi satte oss vid ett bord och beställde in en varsin club sandwich. Sen dök Maya och Nicky upp, två från Hippies bar, för Nicky skulle tydligen ha någon slags Kung Fu show där.
Vi åt och tittade samtidigt på en halvdan eldshow. Sen satte Nicky igång, han slog spikar i trädplankor med pannan, krossade flaskor med huvudet, armbågen och knät, knäckte chopsticks mot halsen och drog svärd genom händerna. Det var fruktansvärt. Sen behövde han en kvinnlig medhjälpare och självklart tog han upp Petra på scenen. Hon fick sätta sig i en stol och ta farväl av sina vänner. Sen satte han en stor gurka i hennes mun som han sedan skivade av med sitt stora samurajsvärd. Petra tyckte att det var otroligt spännande samtidigt som hon var beredd att dö, totally worth it! När showen var slut drog vi såklart till Hippies. Då var det Fridas tur att bli uppdragen på scenen. Hon fick stå i lågorna med Joey samtidigt som de spelade svensk musik som vi har gett dem. Senare fick hon även en stor bukett rosor av Joey.
Petra träffade några schyssta engelskmän som hon hängde med. Frida och Stina satt med Joey och Maya mest hela kvällen. Natten blev lång och sömnen blev kort. Tidigt nästa morgon gick vi till piren med Joey och sa farväl, det var sjukt sorgligt och jobbigt. Sen hoppade vi på båten som skulle ta oss till Koh Lipe. Petra började spy efter fem minuter och ungefär så kändes hela resten av den 8 timmar långa resan, som en stor varm spya. Filmbevis kommer.

Frida in the sky with diamonds


a peace of turtle


They only want you when you're 17, when you're 21 you're no fun

Som de flesta förhoppningsvis vet har Frida hunnit fylla 21 här i söndags. Tänkte därför göra ett litet inlägg om hennes fantastiska dag!

Dagens händelser började tidigt. Redan 04.00 började bravaderna. Blir någon förvånad över att vi då satt på en tatueringsstudio? Nä. Vi var alla överens om vad vi ville göra. Det blev ett varsitt peace märke som står för, självklart fred, men också den underbara tiden vi haft på phi phi och hippies bar och sen såklart vår vänskap. När vi satt och bläbbrade i pärmarna i väntan på att bli gaddade hittade vi en sköldpadda som hade ett peace märka i sig och alla hade samma tanke, självklart skulle frida ha den. Så det blev superspontant för frida med också superbra. Vi var alla sjuukt trötta, vi hade suttit och väntat i typ 5 timmar på vår tur. När vi kom till studion satt Yim (Joeys kompis som är asduktig tatuerare) och höll på med en annan kille, men han sa att vi kunde sitte och vänta för det var snart klart. Jo tjena, här var det minsann ingen brådska. Vi hann både bli bjudna på flera omgångal öl och spela gitarr och sjunga med Yim. När det äntligen var dags för oss var vi nästan helt döda av trötthet. Vi hade ju snorklat i 7 timmar på dagen innan.
När tatueringarna var på plats kändes dock allt jävligt bra. Vi gjorde dem med så kallad bamboo teknik, vilket inte gjorde i närheten lika ont som det gör med maskin. Frida kunde intyga, efter hennes första som tog 3 timmar med maskin och outhärdlig smärta, att denna metod nästan var behaglig, det kittlade bara liksom lite skönt. Sjukt. Sen gick vi hem och sov.
På morgonen vaknde Frida till två skönsjungade tjejer som hade med sig pannkaka med banan och nutella, kokosnöt att dricka, melon, kaffe och yogurt. Frida blev väldigt glad och överraskad. Sen bar det av mot stranden där det väntade en överraskning, nämligen PARACHUTE!! Först blev Frida lite chockad och nervös, hon tyckte det verkade jävligt farligt och osäkert. Men när vi satt och väntade på att båten skulle komma blev hon mer och mer pepp. Hon fick sätta på sig en astajs sele så fläsket hängde ut både här och var, sjukt tajt verkligen. Sen en liten flytväst sen spändes hon fast i fallskärmen. Ja ni får själva se det på fimen. Hon tyckte iallafall att det var AWESOME och var helt i extas när hon kom tillbaka. Hon hade sett hela underbara phi phi från fågelperspektiv, och hon gillare. Världens bästa present från världens bästa vänner tyckte Frida.
På kvällen gick vi först och åt och drack drink på Garlic resurant, sen gick vi till Irish och köpte buckets, och tillbaka till rummet. Sen  var det dags för Hippies Bar. När vi kom hade eldshowen redan börjat, så vi sattes oss med Maya och kollade. Showen var bra som vanligt och när den var slut och eldkillarna skulle buga och bocka för sig ropar plötsligt Nicky upp Frida på scenen. Eldkillarna började sjunga happy birthday to you och publiken hängde på. Sen kom Petra upp på scenen med ett fat med muffins och choklad med små ljus i som Joey hade fixat. Så himla fint var det! Sen fick Frida en nalle av Joey också. Natten fortsatte med massa dans och skratt och allt var bara jävligt awesome! En födelsedag svår att slå.


Stina, Yim, Frida, Petra & Alex

Asgod frulle

Familjen Nyland grattade på skype
Supertajt
Middag på Garlic!

Hajar som hajar

Hej allahopa!!
I lördags var vi ute och snorklade vi hade en toppendag, åkte runt på olika stränder runt hela phi phi och snorklade i olika rev. Vid ett utav de sista stoppen fick vi förfrågan om vi ville se hajar. Vi var såklart de enda av turisterna som var på och följde efter den gamla thailändska mannen en bit bort från båten och började våran hajjakt. Efter några minuter dök det plötsligt upp en 1,5 meter lång black tip shark som gled förbi någon meter ifrån oss. Kändes som vi var med i ett animalplanet program för några sekunder. Blodet i kroppen frös till is samtidigt som vi kände oss lyckligast i världen. Sjukt coolt och efteråt var adrenalinet på topp och vi ville se fler hajar så vi hoppas på fler hajmöten framöver.


Viking Cave

Maya Beach

Solnedgången utanför vår strand

Här är hajen som vi såg. Eller ja, inte exakt den men en likadan liksom.

Teeny tiny super spicy


Jag är inne på klubben, vart är du?

Tja alla coola katter! Börjar med att tacka för alla fina kommentarer, alla syntes för er som undrade det. Forsätt såhär! Ber också om ursäkt för dålig uppdatering men vi har fullt upp att ta vara på varenda sekund här på vår lilla ö.
Vad har hänt sen sist då?
-Vi har paddlat till paradis stranden igen.
-Petra har simmat in i en manet.
-Vi har haft ett obehaglig och oinbjuden gäst på vårt rum i form av en svart hårig sak som går och svänger med rumpan, fortfarande oklart vad det är och var den är för tillfället.
- Vi har ätit vår första thailändska korv som Joey bjöd oss på inatt, supergod!
- Vi har stekt på stranden och alla tre har antagit en nyans mörkare.
- Vi har druckit 20 kronors tequila och 15 kronors redbull och vodka.
- Ätit supermumiga thaigrytor på Papaya i plaststolar.
- Utforskat andra sidan av ön och fått bekräftat att vi bor på helt rätt sida.
- Vi har sett ännu fler folk från Falun på gatorna..mindre kul.
- Dansat oräkneliga gånger till sexy bitch på Hippies Bar.
- Shoppat lite klänningar och T-shirts.
- Haft vattendränkarkrig.
- Petra vann på fusk i en hålla andan under vatten tävling mot Joey och fick gratis drink. Supecool.
- Letat lediga lokaler för en framtida Bungalowbusiness restaurang och bar.
- Kollat vidare på Glee och tuggat favoritgodiset Sugus.
- Blivit stammisar på apoteket då vi varje dag har ett nytt fel, myggbett, nageltrång, blåsor, hosta, mensvärk och skärsår.
- Har insett att chocklad och strand ej går hand i hand i detta varma land.
- Haft interna samtal om våra liv och oss själva.
- Har kommit fram till att vi är som lyckligast här och nu och planerar helt seriöst att stanna på denna paradisö.
Kryddar på med lite bilder. Om Thereses kommentar säger vi att sjuklådan används flitigt och fylls på med jämna mellanrum. Puss och kram!!

Drop the world

Nu tycker vi faktiskt att ni är riktigt dåliga på att kommentera. Vi har ingen aning om vad ni tycker om någonting, vi vet bara att ni läser. Så därför tänkte vi att ni nu kan få skriva vad ni vill att vi ska skriva om, vad som helst så fixar vi det. Eller om ni vill berätta någonting kul som har hänt hemma eller om ni bara vill säga att ni är jätteavundsjuka på oss. Allting är kul att läsa.

Morning sunshines

Igår blev det som sagt fireshow, precis som alla andra dagar. När den var slut drog vi vidare till Irish pub och sen till Slinky bar. Där var det dans, limbo och kroppsmålningar som gällde. När färgen var slut kunde vi inte längre hålla oss ifrån Hippies bar så vi gick över till vännerna där. Vi fick en danslektion i 90-tals stuk av en fransk vitklädd kille och hans vän. Var sjukt kul. Sen hängde vi i baren och bara njöt av att vara happy på hippie. Här kommer lite bilder från igår ra. Puss


Harry Potter...
och han som kunde trolla och dansa...

uppe med tuppen


Just hanging around

Fortsättning följer..

Back in business baby

Förlåt för dålig uppdatering, så jäkla segt internet. Men nu är vi här iallafall, på Phi Phi alltså. Och det är exakt som förut, och lite till. Vi älskar det. Vi har spenderat de senaste dagarna med att sola, bada, ätit asgod thaimat och njutit av varje ögonblick.
I torsdags år vi middag bland träden och sen gick vi förbi irish pub och köpte tre för en buckets och drog till Hippies bar där vi överraskade alla våra vänner. Tyvärr var inte Dj Joey där men han dök upp senare under kvällen och blev då extremt jävla glad och kramade Frida konstant i tre timmar. Petra och Stina hängde med alla gulliga i baren. Kvällen blev en succé och alla älskar oss här. Det är just därför vi älskar det här stället. Vi bor på samma hotell fast ett bättre rum, det är hur bra som helst. Kanske ska ut med killen som jobbar i receptionen ikväll, även han vart väldigt glad att ha oss tillbaka.
På fredagen mådde alla skit men vi gick till stranden endå och pressa lite. Joey kom och sa hejdå innan han drog till Khao Lak för att Dja över helgen. Efter stranden somnade vi alla i sängen och vaknade sju på kvällen när det var mörkt igen. Vi drog till en resturang vi hade hört skulle vara superbra, och det var den också. Sen gick vi på eldshowen men det blev en lugn kväll. Vi kom hem ovanligt tidigt och slockande innan två.
Och så idag, lördag, har vi haft vårt livs bästa dag.
Började med frulle vid elva på Stone bar, fried rice with chicken o en cola att skölja ner med. Sen hyrde vi en kanot och gav oss ut på det böljande blå. Vädret var helt perfekt och vi paddlade mot en liten vik som låg mellan två berg. Där hittade vi en helt underbart strand som hette monkey beach. Det var inte alls mycket folk där, och en engång blev vi chockade över hur jävla fint det kan vara här i thailand. sanden var seriöst som kritvit mjöl, och vattnet turkost och klart och kryllade av färgglada fiskar. Runtomkring oss växte tät djungel och plötsligt kom en flock apor som sprang ut på stranden och snodde allt ätbart som gick att hitta. Skitsöta. Där låg vi iallafall och njöt av den ultimata perfektionen som vi befann oss i, sippade på vårt kaffe som vi köpt i den lilla kiosken som fanns där och kollade på aporna. Efter ca en timme bestämde vi oss för att paddla vidare runt phi phi och se vad som fanns där. Efter kanske en halvtimme rundade vi ena långsidan på ön och gled in mellan några berg och jävlar, där fanns paradiset. Det var som en orörd strand med minst lika klart vatten och vit sand. Det fanns endast ett fåtal människor till där som också hade paddlat sig dit. Sorry om vi tjatar om det, men vi har aldrig sett något liknande. SÅ NICE. Även här var stranden omringade av djungel och höga berg, tusentals fiskar och örnar som seglade omkring runt bergen.Ddet fanns till och med vilda ananasträd där! Här softade vi loss och sög in så mycket vi bara kunde tills vi märkte att vattnet drog sig tillbaka och vi började paddla hemåt. När vi kom tillbaka var det superebb och super lerigt, men vi var glada ändå. Kan alltså ärligt säga att det här var en av de bästa dagarna i våra liv. 


Här kommer lite pics igår, dagens kommer lite senare ikväll för nu drar vi på fireshow!


Frida rockar


"what coockin good lookin"


Bum & Adam! goa grabbar


cheers!

Framtidsvisioner


Glassar vidare

Hallå där
Nu ligger vi i världens skönaste säng för sista gången, för imorgon åker vi tillbaka Phi Phi. Helt enkelt för att vi saknade det så jäkla mycket. Men vi kommer sakna den här sängen så sjukt mycket. Inte så mycket annat dock. Ao Nang är okej, och öarna runt omkring är jättefina men det finns annars inte så mycket annat att göra för äventyrslystna ungdomar. Ser nu fram emot två galna veckor med många eldshower, snorklingar, Fridas födelsedag och nya smaker på buckets. Senaste dagarna har varit lugna, med sol, bad, tidiga kvällar och massage, manikyr och pedikyr, så nu är vi taggade till tusen. Här kommer lite coola bilder från de två senaste dagarna.

tuk tok?

delade meningar här om hur tuk tuk stavas. förra gången skrev vi tok tok för det stod så på ett vykort :P men har fått höra att det skapade en viss förvirring så från och med nu stavas det tuk tuk! extremt onödig information män män. här är iallafall vår tuk tuk-debut, enjoy




RSS 2.0